JTI distribucija

O odjelu

Logista je svoje poslovanje započela upravo djelatnošću distribucije. Od samih početaka, tvrtka je praksom i iskustvom izgradila vlastiti know-how u distribuciji. Kao specijalisti u toj grani, Logista spremno prihvaća nove izazove tržišta i razvija distribuciju bilo kojeg novog proizvoda.

Široko razgranata mreža partnera i kupaca diljem Hrvatske omogućuje plasman proizvoda i do najudaljenijeg potrošača ili novog korisnika. Raspon Logistinih kupaca proteže se od velikih trgovačkih lanaca, preko maloprodajnih trafikantskih lanaca i lanaca benzinskih postaja, sve do pojedinačnih specijaliziranih trgovina ili sezonskih trafika na plaži.

Godine 2010. Logista postaje ponosni partner vrhunske multinacionalne kompanije Japan Tobacco International (JTI). Razvojem specifične distribucije njihovih proizvoda (Camel, Winston, LD, Sobranie i Benson and Hedges), koji tada još nisu postojali na hrvatskom tržištu, započela je suradnja koja je još uvijek postojana i uspješna.

Uz asortiman iz ponude JTI cigareta i duhana, u sklopu ove distribucije nudimo i široku paletu proizvoda usko vezanih za duhanske proizvode, kao što su: filteri, punilice, upaljači, papirići i role za motanje itd.

Tijekom 2019. godine na snagu je stupila EU odredba kojom se u svim državama članicama EU-a vrši kontrola i prodaja duhanskih proizvoda, od proizvođača do prodajnog mjesta. Istom odredbom svako pakiranje duhanskih proizvoda na sebi ima otisnut jedinstveni kod kojim se prati kretanje proizvoda samog proizvoda. Logista je spremno prilagodila poslovanje sa novom odredbom te novim hardware i software rješenjima u potpunosti ispunjava zakonske odredbe.

Logista d.o.o., kao distributer JTI proizvoda, u potpunosti je usklađen, kako software tako i hardware rješenjima, te od samog početka sudjeluje u globalnom praćenju svakog pakiranja duhanskog proizvoda.